dinsdag 6 oktober 2015

Herfstkleuren



Heb je de eerste herfstkleuren al opgemerkt? Dit is een wonderlijk tuinseizoen, en wie zijn beplanting zorgvuldig heeft gekozen kan vandaag extra genieten. 

Mooie herfstkleuren krijg je bijvoorbeeld van Amelanchier, Liquidambar, Liriodendron en van de vele Acers. Maar je hoeft het zeker zo groot niet te zoeken. Op deze foto's zie je een eenvoudige combinatie van terracotta potten met pioenen en hosta, tegen een groene achtergrond van Hydrangea, Hibiscus, Potentilla en (in de verte) Salvia Amistad.

De terracotta versterkt de herfstkleuren, en het zachte herfstlicht maakt alles feeĆ«riek. Wat de potten op deze foto's ook aantonen, is dat je geen grote tuin moet hebben om voluit van de seizoenen te genieten. Zoals gezegd, een doordachte keuze van planten en dan de natuur zijn werk durven laten doen. 

Zo moet je de hosta niet meteen wegknippen als het blad zijn frisheid heeft verloren. Want ook al is het blad op zich gehavend en ten dele verdord, het kan nog steeds een boeiende combinatie aangaan met zijn omgeving. Vind je niet?