dinsdag 27 oktober 2015

detuinontwerper.be : Project "Sparring Partner"


 

De opdrachtgever is zelf tuinaannemer en heeft heel wat ideeën die hij gerealiseerd wil zien. Ik loop mee als sparring partner en samen dagen we elkaar uit. De lat ligt hoog, want zijn tuin is zijn visitekaartje.

De grote lijnen zijn gekend : een houtopslag in de lange doorgang, prairieborders, Ierse natuursteen en platines als verharding, achteraan een kippenren, veel inheemse beplanting, en voldoende vrije ruimte voor de hond. Maar wat welke plaats krijgt en welke beplanting er precies komt, bekijken we stap voor stap.

De eerste stap is het terras. In mijn initiële voorstel had ik over het hoofd gezien dat het huis geen rechthoek is, maar een trapezium. Van de tuin was me dat opgevallen, maar van het huis niet. Toen de opdrachtgever zijn rechthoekige terras begon uit te zetten, vloekte dit enorm. Dus hebben we samen beslist om het terras dezelfde (schuine) lijnen van het huis te laten volgen.

De Ierse natuursteen die de basis van het terras vormt, is dezelfde steen als in de keuken. En de platines van de doorgang worden voor- en achteraan het terras herhaald. Zo beperken we het aantal materialen en creëren we eenheid. De verharding wordt verzacht door de prairieborders en - aan de andere kant - een haagstructuur met drie appelboompjes.

Wordt vervolgd ...