dinsdag 21 april 2015

Jouw tuin = fun in elk seizoen



Deze keer geen boek om aan te prijzen, maar een tijdschrift. "Bloem en Plant" veranderde bij de jaarwisseling zijn naam in "Tuinseizoen" om beter aan te sluiten bij de filosofie van detuinontwerper.be (al luidt de officiële versie dat ze de naam van hun website wilden doortrekken).

Dit magazine heeft een brede horizon. Er is aandacht voor zowel siertuinen als moestuinen. Het tijdschrift laat kwekers aan het woord, tuiniers, tuinjournalisten en ontwerpers. Je krijgt handige doe-het-zelf tips om te tuinieren in de praktijk, maar ook toegankelijke artikels over tuinontwerp. En er wordt zelfs ingegaan op inspirerende tuinreizen.

In Tuinseizoen blijft elke uitgave trouw aan de periode waarin het verschijnt. Je vindt er reportages over planten die op dat ogenblik op hun mooist zijn, tuintaken die je dan moet uitvoeren en groenten en kruiden uit de moestuin in die specifieke maand. Ook de tuinreportages tonen de tuin seizoensgebonden, en leren je dat jouw tuin altijd wel iets te bieden kan hebben.

Meer nog dan vorig jaar, steunt Tuinseizoen op echte professionals en fanatieke liefhebbers, die jou heel wat te vertellen hebben. De lay out is prettig, en de foto's zijn inspirerend. Sommige lezers klagen over het gewijzigde lettertype, maar zelf heb ik daar geen probleem mee.



Een leuk en leerrijk tijdschrift dus, en als je je abonneert kan je meteen ook een heel jaar gratis naar het Arboretum van Kalmthout (met partner), de Nationale Plantentuin van België en Hortus Botanicus in Leiden.

Tuinseizoen verschijnt tien keer per jaar. Eén nummer kost 5,99€, maar met een abonnement krijg je de 10 edities voor 39,5€. Voor slechts 10€ meer ontvang je ook nog vier exemplaren van "De tuin op tafel", het moestuinmagazine van Angelo Dorny (heb ik vorig jaar uitgeprobeerd, maar vond ik zelf wat oppervlakkig).