dinsdag 30 december 2014

detuinontwerper.be : stap in jouw tuin als je de deur uitgaat

Als je optimaal wil genieten van jouw tuin, moet die mooi aansluiten op jouw woning. En daar kan jouw terras al eens een stokje voor steken ... Hierbij enkele tips om jouw terras te integreren.



Op het tuinontwerp links zie je een functionele tuin. Een grasveld met links enkele appelbomen en rechts een border van rododendron. Achteraan een tuinhuis, met een pad van stapstenen erheen. De terraszone rond de woning vormt echter een barrière tussen huis en tuin.  

Dit kan je vrij eenvoudig oplossen. Het tuinontwerp rechts geeft een viertal tips. En geloof me, er zijn er nog veel meer.

De eerste tip is de meest toegepaste. Je kan de border doortrekken tot op het terras. Of het terras verrijken met een border, die de tuin aankondigt. De keuze hier, zorgt er meteen ook voor dat het pad rechts van het huis extra spannend wordt.

Een tweede tip is de rij met appelboompjes aan te vullen met één extra boom in het het terras. Zo maak je een link tussen gazon en terras, en de terraszone wordt ineens ook een stuk interessanter.

Een hele leuke tip vind ik de stapstenen, die doorlopen tot aan het huis. Je kan dit zelfs erg simpel oproepen door grasstroken in het terras te voorzien, in één lijn met het tuinpad.

Ook de formele voortuin met buxus en bolcatalpa's kan wat integratie gebruiken. En zo komen we bij de laatste tuintip : een bijkomend buxus-haagje tegen de voor- en zijgevel van de woning. Het tuinpad scheidt nu niet langer het huis van de tuin, maar maakt deel uit van de voortuin. En je stapt je voortuin in, van zodra je de voordeur uitgaat ...